Turjentas blogg

Turjentas blogg

Turblogg

Denne bloggen vil jeg nok i første rekke bruke til å skrive om turer, men kanskje også litt diverse annet. Bloggen er knyttet til min nettside www.turjenta.net

Eit halvt år - tid for endringar

HverdagslivOpprettet av Britt Marie Haraldset Hafsås 24 sep., 2013 19:13:02
Det passar nok godt med eit nytt blogginnlegg no. I dag er Synne Kristin eit halvt år, og kvardagen er i ferd med å endre seg for oss. Neste veke blir det nye jobbar og ein, heilt sikkert, travlare kvardag.

Her ligg halvtåringen på gulvet og skravlar litt, lagar lydar og gneg litt på bokstavpuslespillet ho ligg på på gulvet. Ja, ho ligg på det heilt til ho har rulla seg av og funne noko anna som er meir interessant... Men akkurat no, er det visst kløa i munnen som skal ha mest merksemd. To små tenner har så vidt kome fram nede, og dei oppe kjem vel snart dei og.. Vi har så smått trent oss litt på graut og mat på smakestadiet ein månads tid, og no er det i alle fall eitt måltid til dagen, så då får ho nok i seg mat, sjølv om mamma er på jobb om dagen!I dag har Synne Kristin fått ein liten smakebit av ny kvardag. Ho var hos Karl nokre timar midt på dagen, savna nok mamma litt på slutten, men vi får tru dei blir gode vener etter kvart! Vi skulle jo så fint dele permisjonen slik at vi jobba nokre dagar kvar, men det var jammen ikkje så lett å få til å klaffe med to arbeidsgjevarar... Då er det godt med gode vener som kan ta seg godt av gullet vårt dei fleste tysdagane!

Måndag begynner Helge i ny jobb. Han har fått seg jobb i Stavanger, og blir dermed pendlar. Godt er det at han skal ha ein del pappapermisjon, så han blir no mykje heime med oss likevel. Han skal jobbe i Stavanger mandag og tysdag, ha pappaperm onsdag og torsdag, og så har han heimekontor på fredagen, bortsett frå når han skal jobbe sundagen, då blir det Stavanger fredag og. Håpar og trur dette skal bli ei bra ordning, og ikkje minst ein jobb han vil trivast i! :-)

Eg startar oppatt i jobb etter permisjonen på tirsdag, så dermed blir alt nytt på ein gong! No har eg fått jobb på Moster skule, og skal vere der tysdag, onsdag og torsdag før jul, og så blir det vel full rulle etter jul! Eg har litt blanda følelsar kring ny jobb. Eg likte meg godt på Hillestveit, og det er jo alltid litt å kome inn i på ny arbeidsplass, men det er klart det er kjempegreitt å vere så nær heimen no med ei lita heime, og eg har tru på at Moster skule og er ein god arbeidsplass. Men spennande blir det, på mange måtar! No har vi no berre ei arbeidsveke før det er haustferie da, så... :-)Synne Kristin er elles framleis ei harmonisk, rolig og blid jente, som stort sett smiler til verda. Ho er tålmodig og let seg sjelden stresse, men kan no si i frå når det gjeld! Om natta søv ho så godt, at det nok kjem til å bli ei omveltning å måtte stå tidleg opp.. Ho går elles heilt utruleg godt overens med katten! Helge og eg snakka om det i dag, at vi trur dei må kunne beskrivast som perlevenner! Auga til Synne Kristin følger Susi når ho er i nærleiken, og katta kan ligge ved sida av ho og la ho dra ho i øyra. Hadde vi behandla katta slik ville ho nok klora etter oss!!! Men dei vesle hendene til Synne Kristin kan visst dra nesten så mykje dei vil i pelsen! Det er i alle fall moro å sjå på dei!

Eg har no lagt ut ein del bilete, og nokre videoar, frå august og september på http://bilder.turjenta.net/#!home , logg inn med e-post og passord, og har du ikkje det, kan du sende meg ein mail, så kan du jo kanskje få... ;-)

  • Kommentarer(0)//blog.turjenta.net/#post19

17. mai og barnedåp

HverdagslivOpprettet av Britt Marie Haraldset Hafsås 22 mai, 2013 18:47:19

Då har vi vore på tur til Hallingdal att. Anledninga denne gongen var veldig triveleg, Synne Kristin vart døypt i Nes kirke 1. pinsedag.

Vi køyrde over fjellet allereide tysdag kveld. Då tok vi ein stopp på Husnes, der jentelaget til Moster spela mot Trio. Eg fekk med meg 1. omgangen av kampen, Synne Kristin søv i bæreselen med regnjakka mi som vern mot vinden... 2. omgang brukte vi til at jenta skulle få seg mat før den lange turen... :-)

Sidan pinsa i år hang i saman med 17. mai på fredagen, fekk vi feira nasjonaldagen på Nes. Helge sin familie (mor, far, bestemor og tante), var komen frå Nordfjord, så vi feira i lag med dei. Det vart ein tur til Nes på føremiddagen, med gudsteneste og barnetog, men vi vart ikkje så lenge på Nes etterpå, sidan regnet kom ausande ned. Vi var ein tur på hytta og fekk middag, før det var fest i Rukkedalen på kvelden. Synne Kristin hadde fått låne dokkebunaden som var sydd til hennes 18 år gamle søskenbarn, og fekk sjølvsagt mykje oppmerksomhet for det, og så var ho no fin og! :)

19. mai 2013 vart ein flott dag! Synne Kristin vart døypt i Nes kirke, og vi feira etterpå i steinfjøset på Liodden. Det var ein av dei fyrste sommardagane i vår og nesten for varmt, men flott å vere på Liodden! God mat, kaker, gode faddrar, familie, vener og fin musikk! Ingen sak når ein har så musikalske faddrar som Synne Kristin har!! :) Eg vil takke ALLE som bidrog til ein flott dag, både med førebuing, tilrettelegging, song, musikk, gåver, deltaking og så bortetter - det vart ein stor dag for oss!

Fleire bilete frå desse maidagane kan du sjå ved å logge inn på galleriet i dette albumet: http://bilder.turjenta.net/#57.0

  • Kommentarer(0)//blog.turjenta.net/#post15

Barselstid

HverdagslivOpprettet av Britt Marie Haraldset Hafsås 22 april, 2013 21:03:36

Tenk, i går var Synne Kristin 4 uker! To dagar til, så er ho ein månad gamal! Tida har gått fort, vore spennande, koselig, utfordrande og prega av mykje nytt! Vi har fått ny sjef i huset, eit nytt liv vi skal ta vare på! Mesteparten av tida stortrivst vi! No er det no og ei lita "sovedokke" vi har fått ser det ut til, og det er ikkje mykje skriking med denne jenta! Visst kan ho si ifrå, og ho har nok brukt stemma si meir dei siste dagane, men vi kan virkelig ikkje klaga! Om natta søv ho stort sett, bortsett frå at ho vil ha litt mat eit par gongar, og kanskje ei ny bleie, men så blir ho stort sett fort roleg igjen. :-)

Synne Kristin 4 veker (Bilete opp-ned, men bloggen ville ikkje la meg snu det)

Vi har fått ein del besøk, av gode vener, naboar, og ikkje minst - besteforeldre. Helges foreldre var her sist helg, og hadde nok litt vanskeleg for å reise heim att... :-) Mine foreldre fekk likevel helse på ho fyrst, då det vart ein uplanlagt tur heim til Hallingdal i påskehelga. Sjølv om det vart litt hastig bestemt, vart det ei koselig helg, med litt påskestemning i nydeleg vær!

Stolte besteforeldre

(Ja, eg slit med skriveprogrammet i bloggen, det snur bileta som det sjølv vil tydelegvis...)

No er det snart klart for veslejenta sin fyrste ferie. :-) Helge har ei veke ferie no, så i morgon kveld set vi nok kursen austover. Då skal vi vere i Hallingdal fram til sundags morgonen, så blir det eit par dagar til sjøs, då vi tar oss eit cruise med Color Magic tur-retur Kiel. Det blir nok kjekt!

Bilete av jenta er no lagt ut i eit eige album på http://bilder.turjenta.net/#55.0 Dette er eit album der dei som har passord og loggar inn får sjå nokre fleire bilete enn dei som ligg offentleg. Dersom du ikkje har passord, men vil sjå alle bileta - send meg ein mail, så kan eg opprette ein brukar for deg. ;-)

  • Kommentarer(1)//blog.turjenta.net/#post13

Synne Kristin

HverdagslivOpprettet av Britt Marie Haraldset Hafsås 28 mars, 2013 19:01:04

Natt til palmesundag blei vi foreldre til gulljenta Synne Kristin. Fødselen starta med eit plask idet vatnet gjekk, så då vart det sjukebil til Haugesund, sidan vi visste ho låg i seteleie. Der viste det seg ganske snart at navlestrengen ville ut fyrst, så dermed endte det med keisersnitt, og fire timar etter at vatnet gjekk, var ei velskapt jente komen til verda! :-) Ho vog 3475 gram og var 52 cm lang.

Vi er takksame foreldre for ei fantastisk flott jente, og er i god form alle tre. Ut på ettermiddagen vart vi overflytta til Stord sjukehus for å ha barselstida der, og der vart vi godt ivaretekne. No er vi komen heim for å feire påske og starte det nye familielivet. Vi gler oss til å bli meir kjend med den vesle jenta i tida som kjem.

Nokre av bileta kom på feil kant, men då får de trena nakken litt... ;-)

Velsigna påskehøgtid, alle saman!! :-)

  • Kommentarer(5)//blog.turjenta.net/#post12

Forandringar

HverdagslivOpprettet av Britt Marie Haraldset Hafsås 03 nov., 2012 15:35:04

Det har gått lang tid siden forrige blogginnlegg, eg er visst ikkje så flink til få lagt ut noko her. Mykje har skjedd på eit halvt år, og no tenkte eg at eg skulle gje ei kort oppsummering. Eg har og lagt ut ein del nye album på http://bilder.turjenta.net/#home i dag, nokre private som du må logge inn for å sjå (viss du vil inviterast som bruker, sender du meg ein mail), og nokre som ligg åpne for alle.

Store forandringar

Vi får starte med det største som har skjedd siden sist, og som er ei stor og positiv forandring for oss: Eg er gravid! :-) Me gler oss veldig til å bli foreldre i midten av mars, og det er klart at mykje av tankane våre dreier seg om dette for tida! Eg syns det er litt rart å tenke på at det veks eit heilt nytt lite menneske inne i magen min... No begynner det likevel å bli berre meir og meir verkeleg, ettersom magen veks, og eg begynner å kjenne kvar dag, og fleire gonger til dagen, at det er nokon som bevegar seg der inne! :) Kjekt var det og å vere på ultralyd og sjå det vesle gullet vårt! Ein del krevar den vesle allerede, det viser seg at det er slitsamt å vere gravid, så siste vekene har eg vore noko sjukmeldt, no 50%, frå jobben eg starta på i haust, på Hillestveit skule i Langevåg. Der er eg kontaktlærar for 8. klasse, og det trivst eg utruleg godt med! :-)

Litt om sommaren og hausten

Vi hadde ein kjekk vår, og i pinsa fekk vi storfint besøk på Moster. Hilde (søstera mi) fekk med seg ein liten gjeng frå Rukkedalen på besøk, og kjekkaste var at dei fekk med seg mamma og pappa vestover! Det var veldig kjekt å få vist fram den nye heimen vår til familien! Så valte og Moster å vise seg frå beste sida, med fint vêr og Mostrafestival! Det blei ei veldig bra helg, sjølv om turen kanskje blei lang og slitsam for dei over 70.

Sidan eg berre hadde 50% jobb i skulen (pluss ein heil del vikartimar) i vårhalvåret i år, blei det litt drosjekøyring på meg og. Så dei tre fyrste vekene av skuleferien, brukte eg som drosjesjåfør hos Moster taxi. Eg synst igrunnen det er ganske kjekt å køyre drosje, og det er absolutt ein fin jobb å ha når ein er ny på ein plass, for ein blir jo mykje fortare kjend! Dessuten får ein med seg både solnedgangar og soloppgangar som ein ikkje hadde sett ellers.

I byrjinga av juli fekk vi koseleg familiebesøk igjen. :-) Denne gongen var det Bård (bror min) som tok med familien vestover. Nok ein gong var vi heldige med vêret, og vi fekk oss både ein rundtur i Mosterhamn og ein båttur med fiske og leik i fjøra for innlandsungar.

Før ferien tok til for oss, fekk vi oss og ei veldig kjekk helg til Sandnes og Kongeparken saman med Kathrine og Karl og ungane. Det var moro for store og små!

Når så sommarferien kom i midten av juli, pakka vi lavvoen i bilen og reiste på Moldejazz. Der fekk vi plass på Kviltorp camping, og hadde fine dagar med folkeliv, fotballkampar, musikk og nokre utflukter, mens Helges foreldre passa huset vårt på Moster.

Då vi kom heim, fekk vi koseleg besøk frå Valdres nokre dagar. Veldig kjekt at Geir og Lillian, kollegaer frå i fjor haust, tok ein tur, og eg trur vi burde ha mykje besøk frå austlandet, for då er det alltid fint vêr!

Så var det tid for Norway Cup. Helge har trena 14årslaget til Moster denne sesongen, så det vart ei veke i hovedstaden med fotball og folkeliv på Ekeberg. Vi fekk med oss Elias nokre dagar og, så då hadde eg og litt selskap når Helge var opptatt med jentene. :-)

Då fotballaget for vestover att på fredagen, sette Helge og eg oss i bilen og køyrde til København på helgetur før Helge skulle starte i jobb att på mandagen. Det var ein fin tur, og vi fekk også møtt Charlotte mens vi var der. Det var veldig koseleg! Vi var på sandslottutstilling i København - det var mektig imponerande!!!

Søndagen sendte eg Helge heim med fly frå Gardermoen til Stord, og tok nokre dagar i Trondrud hos mamma og pappa, før eg og reiste vestover att. Då fekk eg med meg Mette og på besøk nokre dagar før skulestart. :-)

Då Helge kom heim etter ferien, fann han tre alldeles nyfødde kattungar i sokkeskuffen på badet! Dei var ikkje uventa, og om vi tenker oss om, var det heller ikkje så uventa at dei vart fødd i den skuffen heller, for Susi har no likt seg der heilt frå ho kom til huset. (Sjølv om ho vart forsøkt bortvist derifrå...) Men skuffen måtte iallefall midlertidig bli omdefinert frå klesskuff til katteheim... Så i haust har det vore stadig aukande aktivitet i heimen her, til kattungane flytta ut no i veka som gjekk. Det er litt stille her no, men godt er det no og. Trur Susi set pris på å gå ut og inn som ho vil att, og det er koseleg å ha fått igjen den rolege og kosete katten vår! :-) Så får vi vente på at det kjem eit nytt lite liv og skapar liv i heimen, og førebu oss på det!

  • Kommentarer(0)//blog.turjenta.net/#post10

Bilder fra Moster

HverdagslivOpprettet av Britt Marie Haraldset Hafsås 04 feb., 2012 17:47:33

Da ser det ut til at det virker å få satt inn bilder her, så da putter jeg inn et par bilder fra tida vår på Moster så langt...

Stua vår da bare første del av flyttelasset hadde kommet

Nyttårsaften 2011

Utsikt fra stuevinduet 14. januar 2012

  • Kommentarer(0)//blog.turjenta.net/#post8

Bilder...

HverdagslivOpprettet av Britt Marie Haraldset Hafsås 03 feb., 2012 15:14:39

Da gjør vi et nytt forsøk på å legge til bilder fra Moster...

Nei.... Men jeg har fått lagt til et nytt album på nettsida mi www.turjenta.net

Albumet fra Moster finner du her: http://bilder.turjenta.net/#43.3

  • Kommentarer(0)//blog.turjenta.net/#post7

Status på Moster

HverdagslivOpprettet av Britt Marie Haraldset Hafsås 03 feb., 2012 14:30:38

Det har gått en måned og vel så det, siden vi flyttet, og jeg tenkte det var på tide å gjøre opp status.

Helge har jo bodd her snart to måneder han da, egentlig. Vi kjørte jo bort et lite lass i begynnelsen av desember, slik at han skulle begynne å jobbe på Meny før jul. Så kom han "hjem" til Beitostølen og hjalp til med pakking og flytting. Julaften hadde han vikaroppdrag i Sør-Aurdal da han hadde to julegudstjenester (Begnadalen og Hedalen), før vi dro til Nes og feira jul med familie.

Vi kjørte flyttelass fra Beitostølen til Moster 3. juledag. Med god hjelp fra familien Løkken med venner, fikk vi både pakka oss ut og vaska oss ut på en dag, og det var jo bare supert!! Tusen takk! Ola og David ble med oss som sjåfører over fjellet, og det ble en lang tur, med kolonne over Filefjell og venting på ferje, siden det ble seine natta på oss. Vi var framme på Moster i halv tre-tida på natta.. Dagen etter fikk hjelp av gode venner, så vi fikk saker og ting i hus og sjåførene fikk kjøre hjemover på formiddagen.

Allerede 29. desember fikk vi besøk av Helges foreldre. Det var veldig kjekt å ta imot besøk i eget hus. De ble her en snau uke og feiret nyttår med oss.

Den 2. januar begynte jeg i ny jobb på Bremnes ungdomsskole. En skole som er mye større enn skolene jeg har jobbet på tidligere, og jeg må si det var en brå overgang fra oversiktlige VBU... Man kan vel si det er en annen standard også, men så er Vang kommune flinke til å bruke ressurser på skole, og har et annet utgangspunkt! Det tok litt tid å få oversikt over ny skole og hvordan ting fungerte, hvem folk var, men jeg syns nå det begynner å komme seg! Kommer jo fort i kontakt med ulike situasjoner når jeg er litt rundt omkring som vikar. Det er jo litt "spennende" at jeg bare har fått 50% da, vi er igrunnen avhengig av at jeg får noe mer. Men foreløpig har det nå iallefall vært bra med vikartimer, så vi får tro det fortsetter sånn. :-) Jeg må nå likevel si at jeg fortsatt savner VBU litt.. Kollegaer og elever. Og lærertrimmen! Men tror nok jeg vil trives godt på BUS og!

Januar har jo også vært en litt spennende måned med tanke på jobb for Helge, så det har vært nok av utfordringer. Helge hadde jo fått signaler om at han skulle få 80% på Meny, så vi ble litt "satt ut" da han fikk beskjed om at den stillingen sannsynsligvis ikke ble ledig likevel. Men han begynte å kjøre litt taxi her på Moster og på Bremnes. Sist uke fikk han også 100% på Stord taxi, så nå kjører han der og også litt her på Moster. Det ordner seg for snille gutter.. ;-)

Fritidsmessig er vi veldig godt fornøyd med å bo på Moster! Jeg er godt fornøyd med huset mitt! Kjekt er det å kunne sitte i godstolen i stua og se båtene gå forbi på Bømlafjorden. :-)

(Her skulle det vært satt inn bilde, men det får jeg ikke til å virke i dag, så jeg får prøve å få lagt det til etter hvert...)

Det er kjekt å bo nær gode venner både på Bømlo, Stord og Tysnes! Spesielt kjekt er det jo å komme nærmere Kathrine og Karl og familien! :-) Kjekt å bare kunne reise på besøk en fridag, eller etter jobb en dag!

Helge har nå begynt å trene to jentelag i fotball her på Moster, og ser ut til å trives med det! Så da blir det nå Norway Cup til sommeren.

Gleder oss ellers til å ta imot mer besøk på Moster! Gjesterommet står og venter, så det er bare å ta turen! :-) (Bare sjekk at vi er hjemme først...) Velkommen!

  • Kommentarer(2)//blog.turjenta.net/#post6
Neste »